Té leuk om niet te proberen: Marbled Marshmallows -
24/01/2016


Marbled Marshmallows 1
Eén van mijn gekke ingevingen: ‘Goh… Zou je ook marbled marshmallows kunnen maken?’ Na een korte googlesessie bleek dit inderdaad mogelijk met verschillende, ingewikkelde tactieken. Dat móét anders kunnen, vond ik. En zo dook ik de keuken in met mini-marshmallows en slechts één ander ingrediënt. Benieuwd?

Het ultrageheime, andere ingrediënt voor de marbled marshmallows? Kleurstof! Helemaal niet zo heel spannend dus ;-) Ik had toevallig nog een voorraad onaangeroerde oranje kleurstof liggen, die ik gewoonweg eens moest gebruiken. Wanneer je een fel tegenstander bent van dit soort kunstmatige toevoegingen, dan kun je als alternatief ook gebruik maken van bijvoorbeeld aardbeien- of frambozensiroop. Al is mijn motto altijd: ‘Als je dan toch voor een slechte snack gaat, doe het dan meteen goed’. Het was overigens nog een hele zoektocht om witte marshmallows te vinden. Na diverse supermarkten en snoepgoedzaken te bezoeken, vond ik eindelijk (EINDELIJK!) een zak witte marshmallows bij Xenos. Ze waren misschien mini, maar ik ging er maar mee akkoord. Who knew dat ze zo lastig waren om te vinden?

Marbled Marshmallows 2
Afin. Terug naar de marbled marshmallows. De do-it-yourself is -gelukkig- héél simpel. Het enige wat je nodig hebt is witte marshmallows, kleurstof of siroop én een satéprikker. De beste manier om het marbled effect te creëren is door de satéprikker vluchtig in de kleurstof te dippen en met het scherpe puntje de marshmallows te bestrijken. Dit hoeft uiteraard niet netjes te gebeuren: juist door slordig te doen ontstaat dat marbled effect. Doe de ene keer ook nét iets meer (of minder) op je satéprikker om wat meer kleurverloop en diepte te krijgen. Op deze wijze werden mijn marshmallows een combinatie van rood, oranje en geel. De marbled marshmallows kan je nu natuurlijk in de chocolademelk mikken óf gewoon zo opeten.

Marbled Marshmallows 3
Wat vinden jullie van deze marbled marshmallows? Zouden jullie dit eens willen proberen?10 reacties


  24 januari 2016

  Gaaf! Het ziet er heel leuk uit  24 januari 2016

  Wat een tof idee, ik vind het er ook heel erg leuk uit zien! Like!


  Catho

  24 januari 2016

  Haha wat ben jij toch een geweldig persoon met geniale ingevingen;)  24 januari 2016

  Ik zat al naar die foto te kijken en te bedenken wat het allemaal zou kunnen zijn haha! Gewoon kleurstof dus :) Grappig en ik denk heel leuk voor foto’s en feestjes!  24 januari 2016

  Ziet er geinig uit. Ik dacht dat het marshmallows waren met paprika- of kaaspoeder ofzo haha.  24 januari 2016

  leuk en lekker :D  24 januari 2016

  Ziet er apart uit, leuk om een feestje of met Kerst  24 januari 2016

  Dat ziet er echt super leuk uit!! Ik ga het zeker eens proberen :)  24 januari 2016

  Wat een leuk idee! Ik dacht eerst dat je kaneel o.i.d. gebruikt had, haha.  24 januari 2016

  Super leuk voor een filmavondje!!