De laatste dagen in Kopenhagen... -
27/06/2016


Kopenhagen header

Want hé… Soms moet je een titel niet ingewikkelder maken dan nodig ;-) Vorige week deelde ik al het eerste deel van mijn trip naar Kopenhagen, en vandaag is het tijd om alweer het laatste deel met jullie te delen. Zo ontdekten mijn vader en ik een paar héél toffe lunchspots, gingen we (lees: ik) windowshoppen en vond ik mijn droomhuis. Kijk je mee?

Kopenhagen 5 Kopenhagen 6
Tijdens onze fietstocht door Kopenhagen ontdekten papa en ik -per toeval- een heel leuke lunchspot aan het water: Toldboden. Hun specialiteit? Harbour Grill. Oftewel: heerlijk seafood dat je met uitzicht over het water op kunt eten. Mijn vader en ik bestelden allebei garnalen en lékker dat ze waren. Echt heel erg vers. Bovendien kreeg je je drankje geserveerd in een grote mason jar. Wat overigens meer dan welkom was, omdat het écht heel erg warm was.

Kopenhagen 8
Vervolgens zijn papa en ik verder gefietst naar Østerbro. Hier vind je onder andere het waanzinnig schattige koffietentje Kafferiet, en een heleboel andere mooie gebouwen. Tijdens onze fietstocht door namen we nog even een kleine break aan het water. Want eerlijk: de gehele dage fietsen in de brandende zon als je dit niet gewend bent is toch behoorlijk pittig. ;-)

Kopenhagen 2 Kopenhagen 3
Op onze laatste dag in Kopenhagen zijn papa en ik gaan windowshoppen. Zo ontdekten we onder andere de interieurwinkel Notre Dame bómvol leuke interieurspullen. Echt een winkel om hebberig van te worden.

Kopenhagen 4  Kopenhagen 11
Nóg een leuke lunchspot die we per toeval hebben ontdekt: Brewpub. Gelegen in een rustige, kleurrijke binnenplaats in het centrum van de stad. Grappig genoeg heb je wanneer je daar zit helemaal niet meer het gevoel dat je in het drukke centrum bent. Mijn vader en ik bestelden allebei de lunch plate: bizar lekker, maar ook verrassend veel. Bij het eerste aanzicht van de lunch plate -en op de melodie van mijn rommelende maag- dacht ik: dat kan ik makkelijk op. Dit bleek echter vies tegen te vallen. Zeker in combinatie met het traditionele smørrebrød. *plof*

Kopenhagen 10
Om onze tijd in Kopenhagen af te sluiten wilde ik tóch nog even terug naar de kleurrijke Nyhavn. Er miste namelijk nog één tint in mijn ‘kleurrijke gebouwen’-overzicht: roze! Dit huis is het enige poederroze huis in de haven en… Is het geen plaatje? Ik zou er per direct willen intrekken. Afgezien van het feit dat er dagelijks honderden toeristen je huis fotograferen. Zoals ik.

Kopenhagen 9
En toen… Was het helaas weer tijd om te gaan. Al moet ik wel zeggen dat drie dagen in Kopenhagen precíés genoeg voor ons was. Het is een héél mooie (fotogenieke!) stad, maar er is lang niet zoveel te zien en te doen als een stad zoals bijvoorbeeld Rome. Eén ding is echter zeker: het was het meest leuke en originele verlaat afstudeercadeautje ooit. Thanks pap (en mam)!

Liefs,
Femke15 reacties


  27 juni 2016

  Ah ik vind het zo leuk om je Kopenhagen verslagen te lezen! Wil zo graag nog eens naar die stad toe! En Kafferiet staat in ieder geval op mijn hotspotlijstje nu, haha! ^^  27 juni 2016

  Echt zo’n tof afstudeercadeau en super leuk om samen met je vader te doen. Ja, je kunt merken dat je het goed naar je zin hebt gehad. Mooie foto’s allemaal :-)!  27 juni 2016

  Ziet er goed uit!! Wat een prachtige foto’s en wat een heerlijk weer hadden jullie. Inderdaad een geweldig afstudeercadeau. Wat fijn dat je hebt genoten  27 juni 2016

  Erg leuk om te lezen! En wat een schattige huisjes!  27 juni 2016

  Kopenhagen is ZO mooi. Ik moet nodig weer een keer terug. Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad!  27 juni 2016

  Wat goed dat je op een paar dagen echt wel alles kan doen, da’s handig.  27 juni 2016

  Je tweede reisverslag is ook al zo leuk! De zachte kleurtjes zijn echt prachtig, daar word je toch gewoon gelukkig van?!  27 juni 2016

  Wat lief dat je dit als afstudeercadeau hebt gekregen, helemaal dat je dit samen met je vader kon doen! Fijn dat het zo tof was!  27 juni 2016

  Wat lief dat je dit als cadeau hebt gekregen! Kopenhagen lijkt me erg leuk om te bekijken, maar ook niet langer dan drie dagen inderdaad. Maar leuke foto’s heb je gemaakt :)  27 juni 2016

  oeh too cute dat roze paspoort ziet er goed uit en wat tof dat je dit cadeau hebt gekregen.  27 juni 2016

  Wat leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad. Zo gezellig samen met je vader!! :-)  28 juni 2016

  Deze foto’s ik wilde altijd al graag een keer naar Kopenhagen maar nu helemaal! Wat superleuk dat je met je vader ging zeg.  28 juni 2016

  Prachtige foto’s! Dit trekt mij wel naar Kopenhagen!  28 juni 2016

  Zoooo veel hartjes voor deze blogpost. OOO LIEFDE! Ik wil nu zo graag weer naar Kopenhagen! <3  2 juli 2016

  Wat een mooie foto’s. Nu wil ik zooooo graag weer naar Kopenhagen. Mn roots liggen daar, dus toch altijd toch een beetje speciaal! :)