Films op Netflix dit najaar: 20 films die je in de herfstvakantie wilt zien.
18/10/2016


films op netflix dit najaar herfstvakantie
“AAAH! LOVE AND HONOR STAAT EROP” en “WOEHOE! AMERICA’S SWEETHEARTS STAAT ER ÓÓK OP!” Je begrijpt: het was één groot feest in huis toen Netflix begin deze maand maar liefst 396(!) films toevoegde aan z’n aanbod. Heb jij deze of volgende week herfstvakantie en kun je nu ongegeneerd bingewatchen? Dit zijn de allerleukste films op Netflix dit najaar.

The Perks of Being a Wallflower
De verwachting: een ‘alternatieve’ film over de buitenbeentjes op high school. De realiteit: een ontroerend en aangrijpend verhaal met een bloedserieuze boodschap over acceptatie. Van mentale ziektes tot seksualiteit: geen enkel onderwerp blijft binnen deze film onbesproken. Dít is het verhaal van de zelfbestempelde ‘misfits’ en de ‘wallflower’. Mijn advies: zet de tissues alvast klaar voor één van mijn (onverwacht) meest favoriete films op Netflix dit najaar.
the-perks-of-being-a-wallflower

The Adjustment Bureau
Heb je soms het idee dat niet jij de touwtjes in handen hebt, maar iemand anders? Volgens het principe van The Adjustment Bureau zou dit kunnen kloppen, want zíj hebben de regie van jouw leven in handen. Van carrièrekeuze tot op wie je verliefd wordt. Politicus David (Matt Damon) probeert echter ‘het lot’ te tarten wanneer hij verliefd wordt op Elise (Emily Blunt). Kan hij ontsnappen aan de ‘bureaucratie’?
the-adjustment-burea

Green Lantern
Het is niet per se één van de beste films op Netflix dit najaar, maar heus de moeite waard om eens gezien te hebben deze herfstvakantie. Al is het maar vanwege het feit dat Ryan Reynolds de rol van deze DC Comics superheld vertolkt en hé… Daar is ook wat voor te zeggen.
ryan-reynold

Hall Pass
Houd je van films als This Is 40 en Sex Tape? Dan wil je de film Hall Pass -waarin twee mannen een ‘vrijkaart’ krijgen om vreemd te gaan- met Owen Wilson en Jason Sudeikis ook niet missen. Cultureel hoogstandje? Absoluut niet. Vermakelijk? Ja hoor.
hall-pass

America’s Sweethearts
Ja, dit is een oude film. Maar echt: ik vind ‘m nog steeds zó leuk. Hoewel ‘s werelds favoriete Hollywood-koppel Eddie en Gwen (John Cusack en Catherine Zeta-Jones) uit elkaar zijn, worden ze voor hun nieuwe film gedwongen om tóch te doen alsof ze weer een relatie hebben Dit terwijl Gwen een nieuwe Spaanse vlam heeft, en Eddie stiekem verliefd is op haar zus Kiki (Julia Roberts). Oké, zo klinkt het plot vreselijk maar geloof me: deze film móét je ooit gezien hebben.
americas-sweetheart

Love and Honor
Als je houdt van de romantische verhalen van Nicholas Sparks, dan is Love and Honor beslist ook jouw cup of tea. Het is niet één van mijn meest favoriete romantische films ooit, maar Liam Hemsworth maakt een hoop goed. *wink wink*
liam-hemsworth

The Box
Het is één van de meest vreemde films die ik ooit heb gezien en ook de casting is op z’n zachtst gezegd bijzonder. Toch was deze thriller met Cameron Diaz en James Marsden fascinerend en -jawel- spannend. Want tja: wat doe je als je de kans hebt om 1 miljoen dollar te ontvangen door te drukken op één knop, maar ergens anders op de wereld iemand sterft?
the-box

Everybody’s Fine
Ik vind Robert De Niro altijd zulke goede rollen neerzetten, en ook dit is geen uitzondering. Wanneer zijn drie kinderen hem laten zitten tijdens de feestdagen, besluit hij hen zelf op te zoeken met alle gevolgen van dien. Mét hoofdrollen voor Kate Beckinsale en Drew Barrymore!
everybodys-fine

I Don’t Know How She Does It
Een uitgebalanceerd leven is er voor business babe én moeder Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) niet meer bij. En dan moet ze ook nog één van de grootste deals van haar leven sluiten én haar huwelijk redden. I don’t know how she does it... (P.s. Let ook vooral op het heerlijke sarcasme van de assistente van Kate ;-))
i-dont-know-how-she-does-it

New Year’s Eve
Voor liefhebbers van Love Actually, Valentine’s Day én Mother’s Day presenteer ik u: New Year’s Eve. Misschien ietwat te vroeg voor de tijd van het jaar (lees: herfstvakantie), maar dat vergeven we wel dankzij de sterrencast.
new-years-eve

Horrible Bosses
De ultieme remedie na een iets te lange dag: Horrible Bosses. Over een groep vrienden én gefrustreerde werknemers die tijdens een avond in een kroeg besluiten om hun verschrikkelijke bazen te vermoorden. Verrassend vermakelijk!
horrible-bosses

Red Riding Hood
Het is al even stil rondom Amana Seyfried, maar gelukkig is Red Riding Hood één van de toegevoegde films op Netflix dit najaar. De duistere versie van het klassieke sprookje, want: de wolf blijkt geen dier maar een persoon uit het dorp te zijn. Yikes.
red-riding-hood-gif

The Family Stone
De familie Stone komt voor het eerst sinds lange tijd samen om kerst te vieren, maar door een fiks aantal tegenslagen en een schoondochter die totáál niet in de smaak valt, loopt het allemaal iets minder jolly dan gepland. Een grappige én ontroerende film.
the-family-stone

The Rebound
Nog zo’n fijne ‘oude’ film over een alleenstaande moeder (Catherine Zeta-Jones) die haar leven weer probeert op te pakken na de scheiding en als rebound ‘jonkie’ Aram (Justin Bartha) op het oog heeft. Of ís het wel een rebound?
catharena

The Hurt Locker
Bommen ontmantelen in Irak is op z’n zachtst gezegd al een heftige klus, en dan blijkt de leider van de troepen ook nog eens losgeslagen. Een film die je op het puntje van je stoel laat zitten. Beloofd.
the-hurt-locker

The Great Gatsby
Maak kennis met Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio): een miljonair in de jaren ’20 met een luxueuze levensstijl en een voorliefde voor feestjes. Schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) ontdekt echter dat er achter de schermen veel ruimte is voor tragedie en raakt gefascineerd door Jay’s nicht: Daisy (Carey Mulligan).
the-great-gatsby

In Her Shoes
Het leven van de zussen Maggie (Cameron Diaz) en Rose (Toni Collette) staat lijnrecht tegenover elkaar. Het enige wat de twee met elkaar gemeen hebben, is -jawel- hun schoenmaat. Wanneer Maggie het bed deelt met de minnaar van haar zus vlucht ze naar hun oma en zet ze het bejaardentehuis op stelten. Kan omalief hun band herstellen?
in-her-shoes

This Is 40
Vraag me niet waarom, maar iedere film met Leslie Mann vind ik leuk. Waarschijnlijk omdat ze altijd zulke hilarische rollen vertolkt. In deze spin-off van Knocked-Up blijkt het huwelijk van Pete (Paul Rudd) en Debbie (Leslie Mann) allesbehalve soepel te verlopen en de midlifecrisis sluipt er langzaam maar zeker in. Een cliché plot misschien, maar één van de leukste films op Netflix dit najaar.
this-is-40

Shutter Island
De film -welke gaat over twee agenten die op zoek zijn naar een moordenares die ontsnapt is uit TBS-kliniek- is één grote mindfuck en ik beloof je één ding: aan het einde van de film ben je compleet in de war. Alleen kijken als je niet allergisch bent voor ‘open eindes’.
shutter-island

The Change-Up
Ik hou van films met persoonsverwisselingen, en als je groot fan bent van Freaky Friday dan wil je ook deze film niet missen. De ietwat overwerkte Dave (Jason Bateman) heeft een gezin en is jaloers op het leven van zijn beste vriend Mitch (Ryan Reynolds) die van ‘lui zijn’ een sport heeft gemaakt. Mitch vice versa. Na het plassen in een magische fontein worden ze wakker in het lichaam van de ander, en dan leren ze het ware leven van de ander kennen. Zowel grappig als (met vlagen) aandoenlijk. En ja: Leslie Mann speelt ook weer mee.
the-change-up

Hebben jullie (ook) herfstvakantie? Welke films op Netflix dit najaar willen jullie graag zien?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER24 reacties


  18 oktober 2016

  New Year’s Eve is zoooo leuk! Leuk lijstje! xoxo  18 oktober 2016

  Dit kan ik wel gebruiken in mijn herfstvakantie als ik net ben geopereerd  18 oktober 2016

  Heee wat leuk! Ik ben zelf niet zo’n filmkenner haha dus deze ga ik zeker even onthouden als we op zoek zijn naar een leuke film :)  18 oktober 2016

  Oeeeh, zo blijven we de hele herfstvakantie wel zoet! Ik heb helaas gewoon school :(, maar ‘s avonds kan ik gelukkig wel films kijken, yay! Red Riding Hood moet ik echt eens gaan zien. Staat al zolang op m’n lijstje!  18 oktober 2016

  Ik had al gezien dat er superveel is toegevoegd. Ik had nog geen tijd gemaakt om het aanbod door te spitten, dus dit lijstje met tips komt als geroepen.  18 oktober 2016

  Wat leuk! Er staan best veel films tussen die ik nog niet kende. Vooral Horrible Bosses lijkt me heel grappig.  18 oktober 2016

  Ik heb inderdaad vakantie – al moet ik wel veel voor school doen.. Thanks voor het lijstje!  18 oktober 2016

  Oeh! Shutter Island, die vind ik toch altijd zo griezelig en goed!


  Ingrid

  18 oktober 2016

  Herfstvakantie heb ik al in geen 10 jaar meer gehad, maar filmtips zijn altijd welkom! Alle films met Leonardo Dicaprio in dit lijstje heb ik al gezien en vond ik geweldig, dus ik ben benieuwd naar de rest!  18 oktober 2016

  Wat een leuke films! ‘Helaas’ studeer ik nu vier maanden in Ierland en het aanbod op Netflix is heel anders dan in Nederland. :'(  18 oktober 2016

  OMG Netflix you did right! Sowieso marathonnetje deze vakantie!  18 oktober 2016

  Zoveel leuke nieuwe films!

  x  18 oktober 2016

  Er staan een aantal films tussen die mij erg leuk lijken! Laatst had ik ook The Perks of Being a Wallflower gekeken. Zeker ontroerend! Films met Ryan Reynolds moet ik gewoon altijd zien ;)  18 oktober 2016

  Oh er zijn nog zo veel films die ik wil kijken! Helaas heb ik geen herfstvakantie en zal ik het tussen het leren door moeten doen…  18 oktober 2016

  Leuke tips! Ik had Netflix net opgezegd omdat ik vrijwel alle films die me leuk leken al had gezien. Maar nu er zoveel leuke zijn toegevoegd ga ik zeker weer kijken :)  18 oktober 2016

  Leuk artikel! De enige film uit dit lijstje die ik al heb gezien is The Great Gatsby dus ik heb er nog veel te gaan :)


  Anouk

  18 oktober 2016

  Ahh heerlijk, je bent ondertussen mn vaste bron geworden als ik weer eens niet weet wat ik moet kijken op netflix haha  18 oktober 2016

  Ik weet wat te doen deze vakantie! Al kan ik the perks of being a wallflower nog niet kijken aangezien ik dit boek moet lezen voor engels. Bedankt voor de tips!  18 oktober 2016

  Leuk! The perks is een hele leuke (al is ‘t een beetje een slechte film in vergelijking met het boek).

  The great gatsby blijft één van mijn favorieten wat betreft de klassiekers. En the box, tja… Dat is inderdaad de meest rare film ooit haha. Wel heel tof!  18 oktober 2016

  Ik heb helaas geen herfstvakantie, maar dit is wel een hele leuke lijst voor wat inspiratie! Laat die koude avondjes met een dekentje op de bank maar komen! ;-)  19 oktober 2016

  Handig, bedankt voor alle aanraders!  19 oktober 2016

  Love and Honor <3 Ik ga eventjes een aantal uit jouw blogposts aan 'mijn lijst' toevoegen!  19 oktober 2016

  Ik heb al een hele hoop van deze films gezien, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik zag dat Netflix héél wat films en series aan het aanbod heeft toegevoegd, dus de komende weken of zelfs maanden zal ik me prima vermaken!  20 oktober 2016

  Soms vind ik het zo lastig om leuke films te vinden op Netflix, maar dat probleem is nu opgelost. Shutter Island is echt mijn fav film btw, zo goed!