Ik heb -voor het eerst in mijn leven- mijn haar geverfd!
20/10/2016


haar geverfd verven zilverblond strawberry blonde rosé
Na lang wikken en wegen besloot ik een aantal weken terug tóch de knoop door te hakken: mijn haar zou en moest geverfd worden vóór mijn 25ste verjaardag. Het liefst in een feestelijke kleur. Afgelopen dinsdag zat ik dan eindelijk in de kapperstoel. Benieuwd voor welke kleur ik heb gekozen? 

haar geverfd verven zilverblond strawberry blonde rosé

Om meteen met de deur in huis te vallen: dit waren de twee plaatjes waarmee ik naar de kapper ging. Ik wilde graag wél blond blijven, maar de kleur mocht wat mij betreft wat koeler. Mijn haar neigt van nature namelijk nogal naar het ‘gele’ blond en hoeveel zilvershampoos ik er ook op heb losgelaten: goud verslaat overduidelijk nog altijd zilver. Mijn haar had dus nog wat -euhm- ‘professionele bemoediging’ nodig. Zeker als het aankwam op de onderste laag van mijn haar. Deze is door de jaren heen steeds een beetje donkerder en doffer geworden qua kleur en deed niet meer echt veel voor mijn gezicht. Iets waar ik mij ook steeds meer aan ging ergeren. Ik besloot-in overleg met mijn kapper- dan ook alleen deze ‘kleurloze’ plukken aan te pakken. Niet om de laatste reden dat ik over mijn ‘bovenste laag’ met blonde plukken wél gewoon tevreden was ;-)

En dan wilde ik graag… Roze. Niet felroze, maar pastelroze. Of zoals sommige experts het noemen: strawberry blonde, champagne of roségoud. Ja. Dat leek mij wel wat. Evenals de zilverenblonde tint zou ik dit alleen als balayage effect in de punten willen. Puik plan, maarrr… Volgens mijn kapper was het verstandiger om hier nog even een week mee te wachten. Wanneer je je haar ontkleurt gaan je haarschubben namelijk openstaan. Als je het dan vervolgens meteen eigenwijs kleurt, kan de roze tint er al na twee wasbeurten uitgaan. Niet echt de bedoeling. Voor nu hebben we het dus alleen nog maar gehouden op een zilverblond balayage effect in de punten.
haar geverfd verven zilverblond strawberry blonde rosé

haar geverfd verven zilverblond strawberry blonde rosé
Tadaaa! Het grappige is dat het lijkt alsof mijn gehele haar lichter is geverfd, maar als je goed kijkt kun je zien dat de tint van mijn bovenste laag toch écht hetzelfde is gebleven. Overigens ging het (ont)kleuren niet zonder slag of stoot. Ook mijn haar schijnt nogal eigenwijs te zijn. De punten moesten twee(!) keer worden geverfd voordat het eindelijk een beetje zilverblond werd. En zelfs nu heb ik het advies gekregen om alsnog (met mate) mijn haren te onderwerpen aan zilvershampoo om het opstandige ‘goudlokje’ in mij te temmen.

haar geverfd verven zilverblond strawberry blonde rosé
haar geverfd verven zilverblond strawberry blonde rosé
Wat ik vooral mooi vind aan mijn ‘nieuwe haar’ is dat de kapper mijn natuurlijke kleur blond echt heeft weten door te trekken tot in de punten. Toen ik deze laatste foto doorstuurde naar Roy zei hij: “Huh? Heb je nou toch je gehele haar geverfd of lijkt dat nou?” Nou… Dat lijkt. De lichtste plukken die je ziet zitten, zijn namelijk écht van mezelf. Dit loopt echter vloeiend over in mijn geverfde blonde punten. Ironisch genoeg líjkt mijn haar niet eens echt geverfd. Ik denk dan ook dat het enorm heeft geholpen dat ik alleen de onderste laag van mijn haar heb geverfd, waar toch alleen nog maar ‘grauwe’ plukken te zien waren. Nu lijkt het alleen alsof mijn haar is opgelicht door de zon.

Volgende week zit ik in ieder geval weer in de kappersstoel om alsnog die roze plukken in mijn haar te verwerken. Dat wilde ik namelijk misschien wel nog liever dan zilverblonde lokken. sorryouders. En nét op tijd voor mijn 25ste verjaardag :-)

Wat vinden jullie van mijn ‘nieuwe haar’? Hebben jullie weleens jullie haar geverfd?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER29 reacties


  20 oktober 2016

  Het ziet er echt een stuk lichter uit! Echt heel erg mooi.  20 oktober 2016

  Dat ziet er prachtig uit! En wat tof dat je ook roze plukken laat zetten! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat :)  20 oktober 2016

  ahh ziet er heel goed uit, staat je super!  20 oktober 2016

  Heel erg mooi! Ik vind dat zilverblond echt prachtig!  20 oktober 2016

  Ziet er super mooi en natuurlijk uit!!  20 oktober 2016

  Staat mooi! Het is heel natuurlijk geverfd inderdaad, daar hou ik wel van! Ik heb mijn haar nog nooit bij de kapper laten verven, maar denk dat het niet heel lang meer gaat duren voor dat dat echt moet gebeuren (ik word GRIJS, waaaaah!). Ben wel eens aan de slag geweest met een kleurspoeling voor thuis (inclusief een ombre-effect ooit), maar ik heb een beetje bijzonder haar en na een paar weken leek de kleur altijd gewoon weer verdwenen… Dus als ik echt mijn grijze lokken moet camoufleren, ga ik wel naar de kapper.  20 oktober 2016

  Heel mooi!  20 oktober 2016

  Wat gaaf!!

  x  20 oktober 2016

  Wat knap gedaan! Het loopt echt perfect in elkaar over. Super tof dat je het toch nog roze gaat verven. Heeel benieuwd naar het resultaat :)


  Marrit

  20 oktober 2016

  Ziet er echt heel natuurlijk uit! Mooi gedaan! Ik hoop dat de rust je goed heeft gedaan en dat het pleister effect voorgoed weg blijft! You go girl!!  20 oktober 2016

  Het ziet er mooi en natuurlijk uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, maar ik denk dat die roze plukken je superleuk zullen staan!  20 oktober 2016

  Oh wat super mooi! Tof zeg. Ik wil ook eens mijn haar gaan verven.  20 oktober 2016

  Het ziet er heel mooi en natuurlijk uit, heel tof! :)  20 oktober 2016

  Wauw, dit geeft al een erg mooi effect! Ik ben super benieuwd naar het zachtroze!  20 oktober 2016

  Heel mooi! Ik ben ook heel benieuwd naar het eindresultaat met het roze!  20 oktober 2016

  Staat je mooi, heel natuurlijk!  20 oktober 2016

  oehh mooi resultaat :D  20 oktober 2016

  Staat je echt goed! Heel erg mooi! :)  20 oktober 2016

  Ziet er heel natuurlijk en mooi uit zo!
  Ik ben benieuw hoe het is als er ook nog ‘licht roze’ door heen gaat.

  Ik probeer tegenwoordig minder m’n haar te verven, maarja dan is het alweer voor de helft uitgegroeid en gaat het weer kriebelen om er iets mee te doen. Ik door de jaren heen veel verschillende kleuren gehad.  20 oktober 2016

  Wat gaaf en leuk hoor wat lichter aan de onderkant! altijd spannend he de eerste keer  20 oktober 2016

  Staat je heel goed, lekker fris en mooi!  20 oktober 2016

  Het ziet er nu in ieder geval al heel mooi uit. Ik ben zó benieuwd naar het resultaat als je er roze plukken in laat zetten. Ik denk namelijk oprecht dat het je ontzettend goed zal staan.  20 oktober 2016

  Wow, ik vind dit al leuk, dan wordt je haar in strawberry blonde vast helemaal gaaf! Wel grappig trouwens wat je kapper zegt over dat ontkleuren en dat je dan beter een week kunt wachten tot je het verft. Ik heb mijn haar in het verleden weleens laten onkleuren en dan werd het direct daarna geverfd. En inderdaad, binnen no time was de verf (geen spoeling!) dof, grauw en moest ik weer opnieuw naar de kapper.
  Ik zou ook heel graag iets met strawberry blonde willen, maar dan moet ik mijn kapster dus goed instrueren zodat ik er deze keer wél lang plezier van heb. :-)  20 oktober 2016

  Mooi! Echt tof hoe zoiets kleins zo’n groot verschil maakt voor je hele haar.

  Ik (26) heb mijn haar dus ook nog nooit geverfd. Ik vind het te veel gedoe, haha. Ik kijk wel verder als ik grijs word, haha!  20 oktober 2016

  Dat ziet er heel erg mooi uit  20 oktober 2016

  Oeh, da’s kei mooi! Vooral omdat het zo subtiel gedaan is want soms ga ik echt met mijn handen in het haar (wow woordgrapje) kijken naar hoe lelijk bepaalde kapsels gekleurd zijn (zo’n zonde) (ontsla die kapper please). Ben KEI benieuwd naar hoe dat roze bij je gaat staan, maar ik weet al zeker dat dat zeker goed zal zijn. (Hoe toevallig, ik had het er nog over vandaag over roze haar, haha.)  21 oktober 2016

  Hahaha, we hebben hetzelfde idee! Ik wil namelijk binnenkort ook mijn haar roze laten verven :D  23 oktober 2016

  Heeeeel mooi mup! <3  23 oktober 2016

  Grappig dat je nog nooit eerder je haar hebt gekleurd :) Dit staat je ook wel erg leuk!