Het meal planning-kookboek van Chickslovefood: mijn eerste indruk
22/11/2016


het meal planning-kookboek Chickslovefood
Voor mijn 25ste verjaardag kreeg ik van mijn zus en haar vriend verloofde Het Meal Planning-kookboek van Chickslovefood. Het is alweer het derde koekboek van Chickslovefood en hiermee ook meteen het derde boek van hen in mijn boekenkast. Benieuwd naar mijn eerste indruk van dit boek? Lees snel verder!

Om meteen met de deur in huis te vallen: ik ben vanaf deel één al dol op de kookboeken van Chickslovefood. De recepten zijn heel toegankelijk. Elise en Nina gebruiken niet alleen maximaal 5 (of 6) ingrediënten per gerecht, maar kiezen ook voor ingrediënten waar je geen naslagwerk voor nodig hebt. Gewone ingrediënten die je gewoon bij de ‘Appie’ kunt halen. Na het 5 or less– en Skinny Six-kookboek, is daar dan nu Het Meal Planning-kookboek. Een kookboek met ruim 70 recepten met vijf (of minder!) ingrediënten. Bovendien zijn dit allemaal recepten die je van tevoren klaar kunt maken, zodat je ze op de dag zelf bijvoorbeeld alleen maar even hoeft op te warmen. Daarnaast zijn de meeste recepten ook erg makkelijk om mee te nemen. Kijk. Dáár word ik blij van.

het meal planning-kookboek Chickslovefood het meal planning-kookboek Chickslovefood het meal planning-kookboek Chickslovefood

Meal planning-kookboek

Het boek is onderverdeeld in vijf verschillende categorieën: Ontbijt, Lunch, Tussendoortjes, Diner en Sinner Sunday. Recepten voor ieder moment van de dag. Wat dit boek onderscheid van de andere boeken, is dat ieder recept nu is voorzien van een aantal symbolen. Deze geven aan of je je creatie kunt bewaren in de koel- of keukenkast, je dit kunt invriezen of dat het gerecht makkelijk is om mee te nemen. Daarnaast wordt ook bij ieder recept aangegeven hoe lang je het gerecht kunt bewaren, wat varieert van één tot drie dagen. Lijkt me overigens een prima tijdsbestek, want ik ben zo’n type die de versheid van een paprika in twijfel trekt wanneer deze na twee weken nog steeds niet verschrompeld is ;-)

het meal planning-kookboek Chickslovefood
Deze week gaan Roy en ik (eindelijk!) ons eerste recept proberen uit Het Meal Planning-kookboek: chili sin carne. Daarnaast wil ik ook nog héél graag het zoete aardappelbrood maken, quinoaquiche met prei, de gezonde carrot cake balls en… Oké, wie probeer ik eigenlijk voor de gek te houden? Ik wil vrijwel alles proberen. I’ll keep you posted!

Zijn jullie al bekend met de kookboeken van Chickslovefood? Zijn jullie nieuwsgierig naar Het Meal Planning-kookboek?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER7 reacties


  22 november 2016

  Heel erg mooi boek!  22 november 2016

  Ik hou van de site van Chickslovefood en maak daar ook regelmatig heerlijke recepten van! De boeken heb ik allemaal (nog) niet in mijn bezit, maar ik ben wel heel enthousiast geworden na het lezen van jouw review :)  22 november 2016

  Ben benieuwd naar je gerechten!  22 november 2016

  Wauw tof zeg! Dit is echt een perfect kerstcadeau. :)  22 november 2016

  Mmm, dit klinkt allemaal heerlijk. Mischien moet ik dit boek ook maar eens op mij wish list gaan zetten! :)  22 november 2016

  Dit klinkt als een goed boek voor mij! Ik ga hopelijk binnenkort op mezelf wonen en dus voor een persoon koken. Dan lijkt het me wel handig om een boek te hebben met gerechten waarvan ik weet hoelang ik ze kan bewaren om eventueel meerdere avonden van te eten. Goede tip!  24 november 2016

  Vind het design echt heel mooi, benieuwd naar de recepten!