Kersttafel versieren: originele ideeën voor een feestelijke kersttafel
15/12/2016


kersttafel versieren inspiratie decoratie
Nog íéts meer dan een week en dan is het kerst. Kunnen jullie het geloven? Zelf heb ik er -zonder twijfel- ongelofelijk veel zin in. Vooral omdat Roy en ik dit jaar voor het eerst zelf een kerstdiner gaan organiseren. En ja: daar hoort de kersttafel versieren natuurlijk ook bij. Dit zijn mijn ideeën voor een feestelijke kersttafel. 

kersttafel versieren inspiratie decoratie
kersttafel versieren inspiratie decoratie
kersttafel versieren inspiratie decoratie
OH DEER
De kersttafel versieren vind ik persoonlijk één van de leukste dingen om te doen ter voorbereiding van het kerstdiner. Met behulp van een aantal handige ‘hacks’ en wat simpele decoratie kun je de kersttafel snel heel feestelijk doen ogen. Zo ziet een (nep)vachtje op tafel er ontzettend sfeervol uit. Ook kun je door servies te stapelen een heel speels effect creëren. Schuw hierbij niet om met verschillende soorten servies te mixen. De basis begint bij een mooi onderbord -zoals deze– en vanaf hier kun steeds verder stapelen met kleiner servies. Ook leuk: creëer een mooi kleurverloop door een steeds donkere of lichtere tint te kiezen. Strooi wat zilveren sterretjes op tafel, doe wat kleine kerstballen in een schaaltje en leg wat dennentakjes op tafel neer, en het kerstmaal kan beginnen.

kersttafel versieren inspiratie decoratiekersttafel versieren inspiratie decoratie
kersttafel versieren inspiratie decoratie
CANDY CANE
Wie zegt dat je kersttafel versieren betekent dat je alleen met kleuren als rood, groen en goud mag werken? Maak van je kersttafel een echte candy cane door te kiezen voor snoepkleurtjes. Zelf koos ik voor een pastelkleurig tafelkleed, feestelijke confetti en snoepkleurige schaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan deze mintgroene noedelkom of juist dit roze schaaltje met fun print. Om de kersttafel toch nog die kerstachtige touch te geven, zette ik een goudkleurige ananaskaars op tafel en deed ik wat feestelijke papieren rietjes in een mason jar. Je zou het geheel kunnen afmaken met gouden bestek, zoals deze gouden bestekset van Coolblue. De candy canes op tafel maken de snoepige tafel he-le-maal af en zeg eens eerlijk: is de aanblik van deze tafel niet één van de mooiste kerstcadeaus? Deze kersttafel decoratie staat beslist bij mijn topfavorieten.

kersttafel versieren inspiratie decoratie kersttafel versieren inspiratie decoratie kersttafel versieren inspiratie decoratie
HOLLY JOLLY
Houd jij wel van een cheesy versierde kersttafel? Ga dan all out met kerstachtige tinten (rood, rood, rood!) – denk bijvoorbeeld ook aan bijpassende rood keukengerei van Coolblue om je diner uit te serveren. Bestrooi de kersttafel met knalbonbons, decoratie in de vorm van rendieren en -jawel- een heleboel kerstballen. Zelf deed ik een aantal kerstballen in een mason jar als feestelijke centerpiece. Ook handig: zet een (ongebruikte) kaars in als ‘standplaats’ voor je cocktailprikkers. Zo voorkom je niet alleen dat ze over de gehele tafel verspreid liggen, maar ziet het er ook nog eens ontzettend feestelijk uit. Vergeet alleen niet de cocktailprikkers eruit te halen wanneer je het kaarsje wil aansteken ;-)

Vinden jullie de kersttafel versieren ook zo leuk? Wat is jullie favoriete thema voor de kersttafel?

Dit is een gesponsord artikel

AdvertisementFACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER20 reacties


  15 december 2016

  Heel erg gezellig al die foto’s! Ik krijg nu al zin in kerst.  15 december 2016

  Prachtige foto’s, Fem!  15 december 2016

  Echt hele mooie foto’s! Ik kan ook echt niet geloven dat het al bijna kerst is, maar ik heb er wel super veel zin in. Aangezien ik nog bij mijn ouders woon heb ik niet heel veel te zeggen over de aankleding van de tafel, helaas.  15 december 2016

  Wat een mooie items zeg. Ik krijg helemaal zin in de kerst! Hou je een plekje aan tafel voor me vrij? ;) haha  15 december 2016

  Die gouden ritjes zien er zo mooi uit! Alleen al om je kersttafel te decoreren zijn ze superleuk! En wat leuk bedacht om kleine kerstballetjes in die glazen waxinelichthouders te doen!


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Ah, dank je wel! Ik vond zelf de kerstballetjes er ook zó cute uitzien.  15 december 2016

  Wat een leuke foto’s! Zo krijg ik helemaal zin in kerst :-)


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Yes, dat was ook zeker de bedoeling :-)  15 december 2016

  Wat een prachtige foto’s! Ik heb echt gelijk zin in Kerstmis nu, nog maar eeeeeeeen week haha :)


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  JAAA! Aftellen :-)  15 december 2016

  Dat is nou echt kerst, krijg er helemaal zin in!


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Wat leuk om te horen – dat was ook zeker de bedoeling met deze post :-)


  Anne

  15 december 2016

  Leuk zeg! Ik zou voor Candy Cane of Oh Deer gaan. En wat staan die rietjes leuk: origineel en toch kerstachtig door het goud. En kerst komt nu al heel snel opeens…


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Ik was ook echt meteen verliefd op die rietjes. Vond ze zo cute!  15 december 2016

  Wow, dat ziet er heel mooi uit allemaal! Wat doe je dit leuk!! <3


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Wat lief, dank je wel!!  16 december 2016

  Wow wat een geweldige foto’s! Het ziet er ook zo leuk uit allemaal.


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Ah, súperlief – dank je wel!  16 december 2016

  Mooi! Sterretjes vind ik altijd een leuk detail.


  Femke - Youniqueblog

  16 december 2016

  Ja, die heb ik toevallig pas geleden ontdekt. Nu wil ik het overal voor gebruiken, haha!