Wellth: how I learned to build a life not a résumé - Jason Wachob
17/01/2017


how to built a life
In de periode dat ik niet lekker in mijn vel zat, stuitte ik per toeval -hoewel ik daar eigenlijk niet in geloof- op het boek Wellth: how I learned to build a life not a résumé. Dit boek is geschreven door Jason Wachob, de oprichter van MindBodyGreen, en vandaag deel ik de reden waarom je dit boek zeker eens gelezen moet hebben.

Oké, eerlijk: alleen al door de titel wilde ik dit boek kopen. Ik vind het heerlijk dat in een tijd waar het zo om ‘wealth’ draait, Jason Wachob speelde met dit woord en het veranderde in ‘Wellth’. Wellth is volgens Wachob ‘a new and more valuable life currency: a life exemplified by abundance, happiness, purpose, health, and joy’. In Wellth: how I learned to build a life not a résumé draait het dan ook niet om het opbouwen van je materiële welvaart, maar om je persoonlijke welvaart. Met behulp van persoonlijke anekdotes deelt Jason Wachob zijn zoektocht naar geluk aan de hand van 13 verschillende principes: Eat, Move, Work, Believe, Explore, Breathe, Feel, Love, Heal, Thank, Ground, Live en Laugh. Principes die volgens Wachob allemaal essentieel zijn voor een rijkelijk gevulde ‘Wellth’-rekening. Het zijn misschien niet per se verrassende punten, maar het is zeker een boek die je gedurende het lezen aan het denken zet.

Wachob neemt namelijk niet alleen zijn eigen leven kritisch onder de loep -waarin hij zichzelf en zijn lichaam verwaarloosde- maar vraagt ook de lezer om naar binnen te keren. Dit doet hij met behulp van inspirerende quotes, simpele opdrachten en hersenkrakende vragen. Bovendien deelt hij ook zijn persoonlijke learnings. Eén van die learnings is bijvoorbeeld ‘connecting the dots afterwards’. We zijn van nature enorm geneigd om onszelf af te vragen waarom ons iets is overkomen, en hierdoor te lang te blijven hangen in tegenslagen. Wachob stelt echter dat je vertrouwen moet hebben in het ‘connecting the dots afterwards’. Vertrouw erop dat alles in je leven gebeurt om een reden, en dat je deze achteraf gezien (of dit nou is over een aantal maanden of een aantal jaar) vanzelf zult ontdekken.

Wellth: how I learned to build a life not a résumé is dan ook zonder twijfel een inspirerend boek, wat ik zeker kan aanraden om eens gelezen te hebben. Al is het maar omdat de titel van dit boek als fijne reminder dient bij dat drukke dagelijkse leven wat iedereen lijkt te leiden ;-)

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Voor iedereen die geïnteresseerd is: ik kocht ‘m op Amazon.

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER7 reacties


  17 januari 2017

  Klinkt als een interessant boek dat zeker het lezen waard is!  17 januari 2017

  Ik ben normaal niet echt van de “zelfhulp boeken”, maar deze klinkt interessant en nét ietsje anders!  17 januari 2017

  Oh yes! Dit is precies het soort boek waar ik nu naar op zoek was. Ik hoop dat ie ook op Storytel staat, dan ga ik hem zeker luisteren!  17 januari 2017

  Dit boek lijkt me super interessant! Ik vind sowieso boeken die gaan over ‘het leven’ interessant. Dus leuke tip dit :)  17 januari 2017

  Je hebt me zeker benieuwd gemaakt!  17 januari 2017

  Klinkt heel interessant! Ik zet ‘m op mijn to-read lijstje :) X  17 januari 2017

  Oeh, dat klinkt als een interessant boek! Zelfs na het lezen van je artikel ga ik al aan het denken over de dingen, zoals ‘connecting the dots’. Toch maar even op mijn ‘to read’ lijstje zetten…