HOTSPOTS HAARLEM | De dag van mijn beëdiging
29/03/2017


Haarlem header

Gisteren werd ik in de rechtbank van Haarlem verwacht voor mijn beëdiging als trouwambtenaar voor één dag. Gezien het echter zo’n mooi weer was (en het stiekem toch wel een behoorlijk eind reizen was), besloot ik er een dagje van te maken. In dit artikel deel ik mijn favoriete hotspots in Haarlem en vertel ik meer over mijn beëdiging. 

Hotspots Haarlem

Haarlem 0 hotspots haarlem by lima

Wat is Haarlem toch een ontzettend mooie stad! Het deed me erg denken aan Delft, en dit bedoel ik uiteraard op de beste manier mogelijk. Ook in Haarlem word je verrast door het ene mooie bouwwerk na het andere en het stikt er van de leuke boetiekjes en fijne eetplekken. Eén van mijn eerste stops was bij by LIMA (Zijlstraat 65), waar ik genoot van een verse muntthee (met Tony Chocolonely chocolade!) en een Frambozen – Vanille vegan taart van Holy Nut. Ontzettend lekker en niet zonder reden één van de populairste hotspots in Haarlem.

hotspots haarlem ou.boutique hotspots haarlem ou.boutique hotspots haarlem number 9 nr 9

Zoals gezegd stikt het in Haarlem van de leuke boetiekjes. Zo ben ik onder andere binnengewandeld bij OU. Boutique (Kruisstraat 40), Kloffie (Kruisstraat 6) en Nr. 9 (Kleine Houtstraat 9). Stuk voor stuk hele toffe concept stores om unieke items te scoren.

hotspots haarlem home stock hotspots haarlem home stock

Ook qua interieur kun je je hart ophalen in Haarlem met diverse hotspots om inspiratie op te doen voor je huis. Zo werd ik verliefd op Home Stock (Drossestraat 16) en My Deer’s (Schagchelstraat 12). Jammer genoeg (of misschien: gelukkig) waren de meeste dingen die ik leuk vond te groot om mee te nemen in de trein. Ik heb mezelf in ieder geval wel voorgenomen om nog voor de verhuizing eens met Roy nog terug te gaan naar Haarlem. Het lijkt me namelijk ont-zet-tend leuk om hier eens op ons gemak te (interieur)shoppen.

hotspots haarlem rechtbank beëdiging trouwambtenaar voor 1 dag

De beëdiging was uiteraard de reden dat ik in Haarlem was en er ging dan ook een wereld voor me open toen ik bij de rechtbank arriveerde. Of beter: er ging een wereld dicht. Er was namelijk eerst een beveiligingscontrole voordat ik naar binnen mocht en er werd mij -met een blik op mijn camera- streng verboden om foto’s te maken. Mijn gevatte: “Dat zag ik al op 3 bordjes staan, ja”, werd dan ook met geen greintje humor opgevat. Eenmaal in de ontvangstruimte zag ik rechters in professionele kledij van rechtszaal naar rechtszaal lopen, terwijl een receptioniste iedereen op zijn beurt naar een rechtszaal begeleidde.

Uiteindelijk werd ik samen met zeven anderen naar een rechtszaal begeleid waar twee rechters ons uitlegden wat de beëdiging inhield. Het bleek heel simpel: zij checkten eerst of al onze gegevens wel klopten (ik werd door de aanwezigen even beschouwd als exotisch fruit omdat ik uit Den Bosch kom), zouden ons dan de belofte of eed laten afleggen en hierna moesten we alleen nog een handtekening zetten. Gezien ik de eerste was op de lijst kreeg ik ook als eerste de vraag of ik ‘vooraf een keuze had gemaakt of ik een gelofte of eed wilde afleggen’. “Euhm… Geen idee,” aldus ik ietwat vertwijfeld. Gelukkig bleek ik niet de enige te zijn die zich hier niet in had verdiept en na enige uitleg koos ik voor de belofte.

Vervolgens werden mijn zenuwen echter nog een keer op de proef gesteld: de rechter zou de belofte uitspreken waarna iedereen deze individueel zou moeten ‘nazeggen’. Het bleek echter al snel dat de belofte ongelofelijk ingewikkeld was qua formulering en ik echt maar de helft begreep van wat ze aan het vertellen was. Ik slaakte dan ook een zucht van opluchting toen de rechter zei: “Gezien we met zoveel mensen zijn hoeven jullie ter uitzondering niet de volledige belofte af te leggen, maar alleen te zeggen ‘Dat verklaar en beloof ik.'” PFIEW! Oké, dat kon ik wel aan. En zo stond ik daar op een warme lentedag in een rechtszaal tegenover twee rechters mijn belofte uit te spreken. “Dat verklaar en beloof ik,” de woorden waardoor ik eind april officieel trouwambtenaar voor één dag zal zijn. Yay!

Hotspots Haarlem: welke plekken raden jullie mij aan voor een volgende keer?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER16 reacties


  29 maart 2017

  Leuk en gefeliciteerd dat dit mag zijn voor 1 dag ;-)

  Xoxo  29 maart 2017

  Wat ziet dat taartje er lekker uit! Ik zou echt super nerveus zijn als ik zo’n belofte moet afleggen, zou er spontaan van gaan stotteren.  29 maart 2017

  Wat gaaf dat je trouwambtenaar mag zijn voor je zus! Zo’n officiële beëdiging lijkt me nog best een happening. Ik zou ook overrompeld worden door zo’n vraag over de eed of de belofte ;) Die hotspot ziet er prachtig uit, net als het taartje trouwens :)  29 maart 2017

  Zoo cool dat je dit gaat doen! Veel leuker dan een standaard-iemand van de gemeente oid. Is de bruiloft ook in Haarlem? Dan zou ik zeker nog even je zus overhalen die roze taart in de bruiloft mee te nemen ;)  29 maart 2017

  Ziet er echt heel leuk uit.  29 maart 2017

  Haarlem is zo’n toffe stad! Ik krijg gelijk weer zin om er heel snel naartoe te gaan. En natuurlijk: gefeliciteerd met je ambtenaarschap. Ik hoop dat het een ontzettend mooie dag voor je wordt.  29 maart 2017

  Yeeeeuy, beëdiging! Haha, kan me helemaal voorstellen hoe je daar met stalen zenuwen rond hebt gelopen. En Haarlem ziet er idd mooi uit!  29 maart 2017

  Wat ongelofelijk stoer dat je trouwambtenaar mag zijn voor een dag! Leuk om te onthouden voor onze toekomstige grote dag (die nog heel lang duurt haha)!  29 maart 2017

  Van harte gefeliciteerd met je beëdiging, zelfs al is het maar voor één dag. Knappe foto’s, weer!  29 maart 2017

  Wat leuk, was je in mijn hometown! Je hebt al een aantal toffe plekken ontdekt, Home Stock is echt mijn favoriete woonwinkel en opent binnenkort ook in Rotterdam! Voor de volgende keer: koffie drinken bij Mogador op de Botermarkt (echt de lekkerste koffie van Haarlem), Gather in het voormalige V&D pand. Binnenplaats van de bibliotheek zit daar ook op de hoek en kun je ook heerlijk genieten van het hofje en koffie. Avondeten bij Brick, en dan gelijk een rondje door de Vijfhoek wandelen. En dan als toetje een ijsje halen bij Garrone. In de Kleine Houtstraat zitten veel toffe concept stores en boetiekjes, zoals Vintage Curators en Tea My Dear. En dan heb je daar nog de Thrill Grill voor de lekkerste burgers! En oké, nog één kledingwinkel dan, maar wel de allerleukste: Best Kept Secret in de Gierstraat :)  29 maart 2017

  Wat een super leuke post dit! Ik ben he-le-maal verliefd op die neonlamp op de foto… Ik wil hem!! :’)  29 maart 2017

  Wat leuk zeg en ja Haarlem is een erg mooie stad! Toen ik nog een vriend daar had kwam ik er heel vaak!  30 maart 2017

  Oeh, wat een mooie foto’s heb je gemaakt! En nu wil ik die taart. OMG! Gelukkig was le boyfriend gisteren jarig en het voordeel daarvan is (én in Limburg wonen), is dat er nog lekkere vlaai over is. Die ga ik vanavond maar eens soldaat maken. :-)  30 maart 2017

  Die taart ziet er heerlijk uit. Wat speciaal dat je trouwambtenaar voor een dag mag zijn!  31 maart 2017

  Wat een belevenis, die beediging! En Haarlem ziet er inderdaad super leuk uit. Ik kan me niet herinneren wanneer ik er voor het laatst ben geweest, maar het doet me ook denken aan Delft. Leuk!  10 april 2017

  Je hebt gewoon 100 meter van mijn huis vandaan foto’s gemaakt haha! Volgende keer dat je hier komt winkelen doen we een koffie