Kruidvat Colors To Play Kleurcrème (Review Flamingo Pink en Coral)
07/03/2017


Kruidvat Colors To Play Kleurcrème review
Kruidvat heeft een heleboel interessante lanceringen dit voorjaar, waaronder de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème. Het is een (super)budget alternatief op de L’Oréal Colorista Washout en ik móést ‘m dan ook proberen. Ik testte de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème Flamingo Pastel én Coral uit.

Kruidvat Colors To Play Kleurcrème

De Kruidvat Colors To Play Kleurcrème (€3,99 per stuk) komt in een in een simpele fles, wat helaas al meteen doet verklappen dat er -in tegenstelling tot de L’Oréal Colorista Washout- geen praktische handschoenen bij zijn geleverd. Ook niet erg handig: er staat geen gebruiksaanwijzing op de verpakking. In principe geen probleem als je al regelmatig je haren zelf hebt gekleurd, maar beslist geen aanrader voor first timers (Edit: oplettende lezer Romy wees me erop dat de gebruiksaanwijzing is verstopt onder het etiket op de verpakking. Je moet linksonder aan het pijltje trekken!). Gezien het in dit geval ook gaat om een washout besloot ik de instructies aan te houden van de washout van L’Oréal: ofwel de crème in mijn natte haren aanbrengen met (in dit geval) boterhamzakjes aan mijn handen en de kleur vervolgens 30 minuten laten zitten.

Kruidvat Colors To Play Kleurcrème
Gezien het gaat om ‘colors to play’ leek het mij ontzettend leuk om meteen twee kleuren tegelijkertijd in mijn haren (lees: punten) aan te brengen: Coral en Flamingo Pastel. Wat meteen opvalt tijdens het aanbrengen van de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème is niet alleen dat deze a) heel lekker ruikt, maar ook b) dat de kleur Coral behoorlijk intens is. De verf van de tint Flamingo Pastel zie ik daarentegen meteen voor mijn ogen verdwijnen. Zelfs wanneer ik deze vervolgens extra dik op een lok aanbreng, lijkt deze meteen te vervagen. In tegenstelling tot Coral die bijna vuurrood in mijn haren lijkt. Help. 

 Kruidvat Colors To Play Kleurcrème review
Een half uur later was ik de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème uit mijn haren en ik zie aan mijn natte haren dat de kleur Coral in ieder geval goed haar werk heeft gedaan. Mijn haren drogen met de föhn doet dit bevestigen. Waar de L’Oréal Colorista Washout alleen een subtiele gloed gaf aan mijn haar, is mijn haar op de plekken waar ik de Coral tint heb aangebracht duidelijk -euhm- coral. De Pastel Flamingo tint is daarentegen nergens te bekennen. Ik inspecteer de lok waarop ik deze tint extra dik had aangebracht, maar eerlijk: ik zie nog geen hint van roze. Of de kleur ‘opgeheven’ is door de felheid van Coral óf dat mijn haar deze kleur echt niet heeft gepakt, durf ik niet te zeggen. Jammer, vind ik het wel.

Kruidvat Colors To Play Kleurcrème review

KRUIDVAT COLORS TO PLAY KLEURCRÈME VS. L’ORÉAL COLORISTA WASHOUT
Hoewel de L’Oréal Colorista Washout  liever was voor mijn haar (lees: mijn haar voelde na gebruik zijdezacht aan, terwijl de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème mijn haren ietwat hebben uitgedroogd), moet ik eerlijk toegeven een lichte voorkeur te hebben voor deze laatste. Tenminste in het geval van de tint Coral. Deze tint werd namelijk echt goed opgenomen door mijn haar en ook de intensiteit is precies goed: de tint is duidelijk zichtbaar na precies 30 minuten intrekken. De belofte dat deze 3 tot 10 wasbeurten blijft zitten geloof ik dan ook meteen. Ik ga jullie uiteraard wel op de hoogte houden! Over de tint Flamingo Pastel ben ik daarentegen iets minder te spreken. Ik denk echt dat je hiervoor extreem lichtblond (meer richting de koeltinten) moet hebben om deze kleur terug te zien op je haar. Over deze specifieke tint ben ik dan ook minder enthousiast dan de L’Oreal Colorista Washout. Jammer, want pastelroze lokken leek mij ook wel wat.

De Kruidvat Colors To Play Kleurcrème is nú te koop bij Kruidvat (zowel in de winkel als online) voor €3,99 per stuk en verkrijgbaar in 5 verschillende tinten: Plum, Turquoise, Violet, Coral en Flamingo. Zeker een leuk alternatief wanneer je ‘weer eens wat anders’ wil met je haar.

Willen jullie de Kruidvat Colors To Play Kleurcrème ook eens proberen? Welke kleur(en) zouden jullie kiezen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Vraag jij je ook weleens af waarom anderen hun shit op orde hebben, terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen? Reserveer nu mijn boek ‘Fuck the quarterlife crisis‘ bij  Bol.comAKOBruna of ECI27 reacties


  7 maart 2017

  Ha, leuk! Die coral ziet er inderdaad echt goed uit! Ik ben benieuwd hoe lang de kleur zo blijft.  7 maart 2017

  wauw die laatste foto is echt prachtig, wat een leuk product!  7 maart 2017

  Die Coral staat je wel heel erg mooi zeg! Beetje vreemd dat er geen gebruiksaanwijzing bij zit.  7 maart 2017

  Coral staat je wel heel erg leuk  7 maart 2017

  Op zich wel leuk dat Kruidvat nu ook zo’n product in het assortiment heeft :) maar jammer dat er geen gebruiksaanwijzing bij zit.  7 maart 2017

  Ik vindt je die kleurtjes zo leuk staan!  7 maart 2017

  De intensiteit is heftig van deze ja! Vind het hartstikke slim en leuk van je dat je deze getest hebt. Ik vond de roze tint die mijn haren kregen van Colorista juist heel fijn subtiel, maar denk dat deze idd beter is voor wanneer je écht duidelijk een kleur wil laten zien.  7 maart 2017

  Leuk! Ziet er gaaf uit. Ik wil het ook wel graag proberen. Weet alleen niet of het professioneel staat bij het werken op een medisch kinderdagverblijf. Wel super fijn dat er nu ook een budget variant is.  7 maart 2017

  Oeeeh ziet er goed uit!


  Romy van breemen

  7 maart 2017

  Hij is erg verstopt maar er zit zeker een gebruiksaanwijzing op het flesje! Er zit op het etiket van verpakking een klein pijltje en als je daar even aan peutert trek je zo de gebruiksaanwijzing te voorschijn  8 maart 2017

  Wat leuk om een keertje te proberen. Deze is veel goedkoper, dus dan zou ik het wel eerder aandurven, al is het soms wel lastig met mijn bruine haar.  8 maart 2017

  Ik vind het stiekem toch wel eng om uit te proberen!  8 maart 2017

  staat heel leuk! ik heb het ook al voorbij zien komen!  8 maart 2017

  Ik krijg echt meteen zin om dit te kopen en in mijn haar te smeren, maar ik gok dat het niet pakt op mijn donkere haar.. Als het bij jou al zo licht zichtbaar is (al komt dat misschien ook door de pastel tinten?) dan gaat het bij mijn donkere haar helemaal niet zichtbaar zijn. Ik moet maar weer eens wat verf erin gooien haha  8 maart 2017

  Ik heb donkerbruin haar, dus ga het niet testen omdat de kleur toch niet zou pakken, maar vind het bij jou wel erg leuk staan. Toffe foto’s!  8 maart 2017

  Die laatste foto is echt heel erg mooi! En jammer dat die lichtere kleur tegenviel. Ik heb ze ooit een keer paars gemaakt met een wash-out en dat heeft er een jaar lang ingezeten, uiteindelijk als groen… Dus ik ben een beetje huiverig voor kleurtjes in mijn haar hahah. Maar als deze er uiteindelijk goed uitgaat, dan durf ik misschien weer een gokje te wagen.  8 maart 2017

  Wat tof!! Ik ga zo snel mogelijk naar de Kruidvat, wil ze wel graag proberen. Ik weet dat die van L’Oreál ook geschikt zijn voor donker haar. Zijn deze dat ook? En anders, wat maakt mij die €3,99 uit haha.  9 maart 2017

  Interessant! Alleen ik heb donker haar, maar of ie het pakt is maar de vraag…


  Anouk

  12 maart 2017

  Vroeg mij af hoe groot de flesjes zijn. Staat zelfs niet op de site!


  Lyn

  25 maart 2017

  125 ml!


  Lyn

  25 maart 2017

  Hey! Ik heb m vandaag gekocht, er zit wel een beschrijving bij op t label aan de achterkant kan die als boekje open!

  Xx


  Lizet van Gestel

  26 maart 2017

  Ik ben donderdag naar de kapper geweest en mijn haar is nu mooi lichtblond met askleurige strepen erdoor… Vandaag (zondag) de kleur flamingo, het hele flesje in me haar gedaan en een dik uur laten intrekken.. Resultaat :nihil… Heel erg jammer had er meer van verwacht… Dus op mijn zoektocht op ‘t net lees ik net je blog… Morgen dan mss maar de coral gaan proberen :)


  Nathalie

  25 april 2017

  Als je echt wilt knallen moet je van het kruidvat de kleur “turquoise” combineren met het paars van lóreal (paars van kruidvat pakt niet!!). Ik had vanaf halverwege de lengte paars en in de punten turquoise. Het pakt alleen op gebleekt haar en was bij mij behoorlijk heftig! Maar zelfs mijn baas vond het gaaf. Ik werk in een café en wij hadden een 70/80/90 party, lol. Met anti rood shampoo krijg je de kleuren er met 2x uit, ook in een wasbeurt!!  31 maart 2017

  De coral pakte bij mij ook wel erg heftig, nog heftiger dan bij jou.  5 april 2017

  Best een nadeel dat er geen handschoenen bij zitten en geen gebruiksaanwijzing. Maar het staat je werkelijk prachtig


  Denise

  5 januari 2018

  Er zit wel een gebruiksaanwijzing bij. Even etiket openklappen. ^_^  19 mei 2018

  die flesjes zijn net zo groot als een samsung galaxy s111 neo dus echt super klein