HUIS GEKOCHT | Hoe gaat het met de voorbereidingen? -
25/04/2017


verhuizen
Mocht het nieuws jullie ontgaan zijn: Roy en ik hebben een huis gekocht. Hiep, hoi! Hoewel we momenteel mentaal gezien drukker bezig zijn met de bruiloft (today’s the day!), hebben we toch al de nodige dingen geregeld voor ons nieuwe (en eerste!) huis. Het leek me leuk om alvast het één en ander met jullie te delen.

Eén van de eerste dingen die Roy en ik gedaan hebben is een checklist opgesteld wat er allemaal moet gebeuren en wanneer. Op basis van online checklists, hebben we deadlines opgesteld welke taken er aan het einde van iedere maand afgevinkt moet zijn. Dit kunnen grote dingen zijn zoals de aankoop van meubels waarvan de levertijd erg lang is, maar ook ‘kleine’ dingen die we anders al snel zouden vergeten. Denk bijvoorbeeld aan ‘energieleveranciers vergelijken en eventueel wijzigingen doorgeven’ en ‘meterstanden in oude en nieuwe huis noteren’. Nog iets wat we vrijwel meteen hebben gedaan zodra we wisten dat het officieel was: een nieuwe bank gekocht. Hoewel we onze huidige bank ontzettend mooi vinden, wilden we ontzettend graag een fijne hoekbank waarin we kunnen wegkruipen. Enkele maanden voordat we dit huis überhaupt hadden gezien, waren we al verliefd geworden op een grijze hoekbank. Toen we enkele weken geleden opnieuw neerploften op deze bank, was het zeker: dit was onze bank!

Hoewel er in principe geen extra kussens voor deze bank nodig zijn, konden we het toch niet laten om twee okergele sierkussens mee te nemen. Als er één ding namelijk gaat veranderen in ons nieuwe huis, dan is het wel dat we meer kleur willen. Toen we meubilair gingen shoppen voor ons huidige appartement speelden we het erg op safe en hielden we het bij grijs, wit en zwart. De enige warmte die de ruimte uitstraalde was te danken aan wat houten en blauwe accessoires. Dat was het. Iets wat we nu zonder twijfel anders willen doen. Momenteel spelen we met de gedachten om wederom te kiezen voor een grijs, wit en zwarte basis, maar meer te spelen met kleur door okergele accessoires en donkergroene accenten aan de muren. Een botanische look and feel, zo je wilt. Ook willen we ons huidige grijze kleed in de woonkamer verruilen voor één met iets meer aanwezige print. Maar goed, dát moet nog allemaal worden uitgezocht.

We hebben inmiddels wél al onze keuken grotendeels uitgezocht. Er zit in principe een prima keuken in het huidige huis, maar Roy en ik merkten dat we toch zoveel cruciale dingen wilden veranderen (Grotere oven! Koel-vriescombinatie!), dat we in verhouding goedkoper uit zouden zijn als we een nieuwe keuken zouden kopen dan wanneer we de huidige zouden renoveren. Wat me overigens ook brengt tot het volgende punt: het is zo opvallend hoe anders je gaat kijken naar geld wanneer je een huis hebt gekocht. Waar ik eerder al met pijn in mijn hart een zak chips kon afrekenen met de gedachte ‘Heb ik dit eigenlijk wel nodig?’, praatte ik tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken over duizenden euro’s alsof het niets was. Roy en ik maken dan ook weleens voor de grap dit gebaar wanneer we weer eens een grote uitgave hebben gedaan:

giphy

Al is het eigenlijk ook iets waar je beter maar niet té veel over na moet denken. Toen Roy en ik steeds bedragen moesten afrekenen waarbij mijn reactie varieerde van ‘Van dat geld hadden we op vakantie gekund’ tot ‘Van dat geld hadden we wel vijf keer op vakantie gekund’, leek het ons maar beter om hier niet over te blijven malen. Als het leven immers ook één grote reis is, dan kun je maar beter fijn onderdak hebben waar je je helemaal thuis voelt. En okergele kussens.

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Categorie: Persoonlijk


17 reacties


  25 april 2017

  Superleuk dat je meer kleur in huis wilt aanbrengen! Ik weet zeker dat het prachtig gaat worden! En inderdaad, soms kun je maar beter even vergeten welk bedrag je moet afrekenen en gewoon besluiten om straks lekker te genieten van jullie huis mét mooie meubels en okergele kussens :)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ik kan zelf ook echt niet wachten om te beginnen met inrichten. Dan lijkt begin augustus opeens nog zo ver weg… Maar gelukkig kan ik nu af en toe al een enthousiast blik werpen op de okergele kussens die goed opgeborgen zijn in onze kast ;-)  25 april 2017

  Haha heel herkenbaar, maar wij zijn nu ontzettend blij met de keuzes die we gemaakt hebben en de prijs ben ik inmiddels weer vergeten. Okergeel is trouwens een hele mooie kleur en staat echt fantastisch bij grijs. Ik ben benieuwd hoor! :) Succes met alles!


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Okergeel en grijs vonden wij inderdaad ook een topcombinatie! Ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden :-)  25 april 2017

  Ik ben heel benieuwd hoe je huis eruit komt te zien! Kan ook niet wachten tot ik mijn eigen huis in mag richten haha, dat duurt helaas nog wel even.


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ooo, dat snap ik heel goed! Maar de tijd gaat (vast) sneller dan je denkt ;-) Ik had ook nooit verwacht dat mijn vriend en ik al zo snel een huis zouden kopen.  25 april 2017

  Oh, gefeliciteerd! Super leuk, zo’n eigen plek ;)
  En ivm dat geld uitgeven, zie het zo: het is een investering, zo’n huis. Een betere spaarboek met een grotere intrest kan je niet hebben ;) Veel succes en plezier ermee!


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Dat is inderdaad een héél mooie manier om ernaar te kijken. Ik zal eraan denken de volgende keer dat er weer een grote rekening op de mat valt :-)  25 april 2017

  Ik denk dat je maar beter niet naar de bedragen moet kijken als je een huis koopt je moet gewoon veel dingen kopen. Maar goed je hebt straks wel een mooi plekje om te wonen.


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ik denk inderdaad dat dat het beste advies is, hahaha!  25 april 2017

  heel herkenbaar :’)  25 april 2017

  Dat idee van ‘hiermee had ik dit en dat kunnen doen’ had ik ook heel vaak toen ik verhuisde. Uiteindelijk moest ik er ook mee stoppen, want het zorgde ervoor dat ik niet meer voor 100% kon genieten van wat ik gekocht had. Nu ben ik helemaal blij met al mijn aankopen :)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Ja, precies! Het is echt beter om hiermee te stoppen, word je alleen maar moedeloos van. Bovendien zou je dat met ál je uitgaven kunnen gaan doen en dan word je natuurlijk helemaal gek. Al dat gek wat ik de afgelopen 25 jaar aan snoep heb uitgegeven… ;-)  26 april 2017

  Het stukje over meubels waarop je een eeuwigheid moet wachten, doet me denken aan het feit dat mijn vriend en ik een aantal weken op campingstoeltjes tv gekeken hebben. We hadden onze tv en tv-meubel namelijk vóórdat de bank geleverd werd. :’)


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Hahaha, o heerlijk! Good old memories ;-)  28 april 2017

  Ik kan me nog niet indenken vanuit ons kleine huurhuisje dat we ooit een mooie groot huis kunnen kopen. Maar oh wat droom ik ervan. Goed sparen nu, en dan kunnen we een droomhuis gaan bekijken.


  Femke - Youniqueblog

  2 mei 2017

  Dat gaat vast en zeker goed komen! Op één dag kun je mij heel jaloers gaan maken met jullie huis ;-)