EERSTE KOOPHUIS | Een update over de verbouwing -
08/08/2017


oldtimerrally flexa

“Jeetje, wat hebben jullie al veel gedaan”, was een veelgehoorde uitspraak wanneer mensen vroegen naar de status van ons eerste koophuis. Hoewel we vooraf zeiden (en dachten) dat we helemaal niet veel hoefden te doen, bevonden we ons opeens in een volledig gestript huis. Tijd voor een eerste update!

Oké, eigenlijk hadden we het kunnen weten. Perfectionistisch als we zijn, konden we het natuurlijk niet laten om het volledige huis (tweemaal) te witten. En ook de vloeren een oppepper te geven. En ja, die keuken moest óók anders. Achteraf gezien moest eigenlijk het hele huis wat ons betreft anders. Eigenwijs is ook wijs, zouden mijn ouders zeggen. Maar goed, met die wijsheid schiet je niet veel op als je in een volledig gestript huis staat en je opeens beseft wat je allemaal wel niet op je hals hebt gehaald. Wel met een lach overigens. Als we namelijk één ding hebben ontdekt, is dat er niets leukers is dan klussen in je eigen huis. Behalve ‘s avonds moe, maar voldaan op de bank te ploffen.

Huis def1
Vanaf het moment dat we de sleutel overhandigd kregen, zijn Roy en ik meteen aan de slag gegaan. Terwijl ik de taak kreeg om alle plinten van de muur te halen en stopcontacten van de muur schroeven, stortten Roy en zijn beste vriend zich om de oude keuken te demonteren. En dat bleek nog behoorlijk tegen te vallen. Tenminste, zo bleek uit de gefrustreerde zuchten en de creatieve variatie aan scheldwoorden die uit de achtergrond opdoemden. But they did it! Helaas wordt de nieuwe keuken in verband met de bouwvakvakantie pas op 1 september gemonteerd, dus deze kan ik pas later aan jullie laten zien. Spannend!

Huis def2

Na het demonteren van de keuken, was het tijd om de muren aan te pakken. “Weet je… Deze verbouwing is best goed voor mijn zelfvertrouwen”, moest ik concluderen nadat ik in mijn eentje de gang had gewit. “Ik doe dingen, waarvan ik niet eens wist dat ik het kon.” De ultieme beloning was toen mijn ouders naar het huis kwamen kijken en ik mijn (handige) vader vol verbazing om zich heen zag kijken. “Heb je de gang in je eentje gewit?” aldus mijn vader volledig stunned terwijl hij alle hoekjes aan het inspecteren was. “Ziet er goed uit. Knap.” Om al grappend te vervolgen: “Heb je toch het technische inzicht van je vader geërfd.”

Ook hebben we een aantal muren van kleur voorzien. Zo hebben we de muur in de woonkamer voorzien van zes blikken (don’t ask) Oldtimer Rally, en in onze slaapkamer voor Authentic Grey (beide van Flexa). We zijn nu al ontzettend blij met deze keuzes. Vooral Oldtimer Rally is een héél bijzondere kleur en het geeft echt warmte aan de ruimte. Mijn kantoor gaan we een kleurrijke oppepper geven met dit jungle behang. Mochten jullie het je nú al afvragen: ik ben zeker van plan om voor en na foto’s te delen van alle ruimtes in huis. Can’t wait!

Huis def4

Oh, en we hebben ook onze eerste huisplant gekocht: Karel. Yep. Wij geven al onze planten namen. Maakt het toch nét iets leuker. Terwijl ik dit aan het typen ben, is Roy in het huis druk bezig met het leggen van laminaat. Ook wordt het parket op de begane grond as I type (;-)) geschuurd en gelakt. Het is echt bizar wat voor transformatie het huis binnen slechts een week heeft ondergaan. En dat zonder met elkaar te ruziën. Ja, dat vonden wij ook heel knap. Ik beloof: meer foto’s gaan zeker volgen. Vinden jullie vast niet erg, hè?

Van welke ruimte zouden jullie als eerste de voor en na foto’s willen zien? En vinden jullie het leuk als we een home tour doen (in videovorm)?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER33 reacties


  8 augustus 2017

  Kom maar op met die foto’s, vind ik heel leuk :-)! Klinkt alsof het klussen jullie goed af gaat samen.. fijn!  8 augustus 2017

  Toch fijn hoe zo’n verbouwing je verborgen talenten in je naar boven haalt :) Ik ben echt heel benieuwd naar het resultaat. Laat die foto’s of home tour binnenkort maar komen :)


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Yesss! Leuk om te horen :-)


  Ingrid

  8 augustus 2017

  Wow, de eerste sneak peak foto’s zien er mooi uit! Wat een mooie vloer in de woonkamer zeg. Ik krijg steeds meer zin om zelf ook een huis te kopen. Wij hebben tot nu toe alleen huurhuizen gehad, dus nog nooit verbouwd. Alleen maar behang stomen, muren, ramen, deuren, plinten en radiatoren schilderen en vloeren leggen. Verbouwen lijkt me echt wel heel lastig, ben benieuwd wat er allemaal moest gebeuren.


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Wij waren ook op slag verliefd op de vloer! We hebben ‘m alleen laten opschuren en iets lichter laten oliën: zo mooi :-) Yes, ik ga heel snel meer foto’s delen!  8 augustus 2017

  Wat je zegt is hélemaal waar! Er zijn weinig dingen die zoveel voldoening geven als moe op de bank ploffen, in de wetenschap dat je echt supergoed werk hebt verricht in je nieuwe huis! Tof ook dat je zelf dingen doet die je nooit had gedacht/gedaan, nóg meer voldoening! En dan zie je over een week of twee ineens gespierde armen in de spiegel en dan ben je zo blij dat je in een soort wolk van glitter uit elkaar spat! Klussen is leuk!!  8 augustus 2017

  Aah ik ben zo benieuwd hoe alles eruit komt te zien? Het junglebehang is natuurlijk helemaal het einde. Love it!  8 augustus 2017

  Ik vind het zo leuk om alle verbouwingen te zien. Ook leuk om zelf inspiratie op te doen. Het zullen wel vermoeiende dagen zijn. Nog veel succes!  8 augustus 2017

  Goed bezig! Ben erg nieuwsgierig naar het eindresultaat straks! Voor en na foto’s zijn altijd leuk en een hometour ook’  8 augustus 2017

  Benieuwd hoe het gaat worden! Hilarisch dat jullie je planten namen geven, haha. X


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Hahaha, ja maakt het altijd íéts gezelliger ;-)  8 augustus 2017

  Ik ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! Het lijkt me heerlijk om een huis helemaal naar je eigen smaak te maken.


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Oh, dat is het zeker! Zo gezellig :-)  8 augustus 2017

  Ohh wauw, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk wordt! Verhuis-vlogs en blogposts vind ik altijd zo leuk :-)


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Yay, leuk om te horen!  8 augustus 2017

  Woahh het schiet echt al op!  8 augustus 2017

  Wat is er een hoop gebeurd in één week zeg, jeetje! Geeft ook wel een hoop voldoening kan ik me zo voorstellen ja, als je er al zo lang naar uitkijkt om aan de slag te gaan… ;) Veel succes en plezier nog!  8 augustus 2017

  Videotour please! Vet leuk! En wat fijn dat je zo’n lol hebt aan het klussen. Kan me voorstellen dat dat helemaal een goed gevoel geeft.


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Yay, superleuk om te horen <3  8 augustus 2017

  Goed bezig zeg! Heel benieuwd naar een huistour :-)  8 augustus 2017

  Het lijkt me zo leuk om in je eigen (nieuwe) huis te klussen! Veel succes nog met de rest van de verbouwing :)  8 augustus 2017

  Oh, ik kijk al uit naar alles wat er nog gaat volgen! Het lijkt een heel mooi huis, met een hele mooie vloer al! En de keuken vind eigenlijk ook al mooi zoals ze was, alleen het donkere hout wat minder. Ik zou enkel dat veranderd hebben, bespaarde heel wat tijd, moeite en geld ;-) Maar jullie nieuwe keuken zal ongetwijfeld nog mooier zijn! Ik ben al erg benieuwd! En natuurlijk willen we ook een video home tour zien!!


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Aah, zo leuk om te horen <3 Kan niet wachten om het resultaat met jullie te delen!  9 augustus 2017

  Lekker bezig hoor! Is toch best veel werk eigenlijk he? Ik ben heeeel benieuwd! Kom maar door met die foto’s! (Kom het uiteraard graag in real life bewonderen, maar dat moet nog even wachten hihiii.) Succes femmm!! <3


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Jaaa, real life bewonderen is sowieso een goed idee. Maar eerst genieten daar in Australië <3  10 augustus 2017

  JAAAA, een home tour please. En woah wat goed dat je even volledig zelf de hal heb gewit, kan ik je niet nadoen! En ik snap het ook wel hoor dat jullie meteen alles goed willen (zou zonden zijn na een paar jaar dat je zoiets hebt van “dju”).


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Precies! Ik kan echt nu al voorspellen dat we over een paar jaar echt geen zin hebben om alle meubels te bedekken en dan alsnog te gaan verven :’)  11 augustus 2017

  Oh jullie huisje ziet er al heel leuk uit! Die glazenramen in de deur zijn zo mooi! Ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien!


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Ja, de deur is inderdaad zó mooi <3 Echt ontzettend blij mee!  11 augustus 2017

  Het ziet er al goed uit hoor! Ik help mijn vriend ook mee met de verbouwing van zijn huis en inderdaad… het is heel fijn om de resulaten te zien (al zijn wer er nog lang niet hoor)


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Ooo, jij ook héél veel succes dan!  11 augustus 2017

  Ik kan niet wachten op meer foto’s, maar dit belooft al super veel goeds! Veel Geluk in jullie nieuwe huis!


  Femke - Youniqueblog

  14 augustus 2017

  Superlief, dank je wel :-)!