Kneuterigheid: theedozen zonder het opschrift 'TEA'
26/09/2017


Foto: @[174050149348689:ellenvanlent.nl]
Oké, jongens we moeten even praten. Over het fenomeen dat fabrikanten het nodig vinden om al hun items te bedrukken met woorden. Neem bijvoorbeeld theedozen. Zeggen dat ik op zoek ben geweest naar een theedoos zónder het opschrift ‘TEA’ totdat ik een ons weeg, is misschien overdreven. Die chocoladepepernoten tikken immers hard aan. Toch lijkt het een eindeloze zoektocht. Mijn persoonlijke, kneuterige dilemma.

Inmiddels wonen Roy en ik alweer enkele weken in ons huis en we zijn al behoorlijk ingeburgerd. Zo ingeburgerd zelfs, dat op het moment dat Roy mij om half acht ‘s ochtends belt, ik opneem met ‘Welke kleur?’ om te weten welke container hij ditmaal is vergeten om aan de straat te zetten. Ook heb ik mezelf nog nooit zo enthousiast horen praten over een oven dan tijdens onze housewarming, en heb ik mezelf dat weekend er eveneens op betrapt om meermaals vol enthousiasme de zelfgemaakte schuifwand te demonstreren aan wie het maar wilde zien. Een ‘oeh’ of ‘aah’ als reactie, was uiteraard het minste dat ik verwachtte.

Afijn. Ik begon deze post met mijn frustratie wat betreft bedrukte items. Een post die ik eerder nog niet durfde te delen, omdat ik natuurlijk geen idee had met welke cadeaus onze gasten op de proppen zouden komen tijdens onze housewarming. Het zou nogal ondankbaar zijn om de te ontvangen cadeaus bij voorbaat af te kraken. Iedereen blijkt ons echter gelukkig goed genoeg te kennen en de cadeaus waren op z’n zachtst gezegd ruimschoots geslaagd. Met een eervolle vermelding voor een ieder die blikjes kattenvoer en -snoepjes mee had genomen voor onze ‘derde bewoner’. Verrassend ingenieus.

Met de ontvangen giftcards op zak gingen Roy en ik met hernieuwd enthousiasme (en gereanimeerd budget) inkopen doen voor ons interieur. Met name kleine, stomme dingen waar we eigenlijk geen rekening mee hadden gehouden. Neem een theedoos. In dit geval het startpunt van mijn frustratie. Waarom zijn alle theedozen, maar dan ook écht alle theedozen, in kapitalen bedrukt met het woord ‘TEA’? Net zoals het feit dat het merendeel van alle houten decoratiestukken zijn bedrukt met het woord ‘HOME’. Op het moment dat ik besluit om zo’n houten knutselwerk op mijn vensterbank te zetten, weet ik heel goed dat ik thuis ben. Dat hoeft een houten hart bedrukt met Comic Sans font mij echt niet te vertellen.

Kijk, als ik nu met zekerheid wist dat Wikkie het kon lezen, was het misschien wel een puik plan om zo’n houten hart voor het raam te zetten. Nadat we Wikkie namelijk een paar keer hebben uitgelaten (over kneuterigheid gesproken), is ze inmiddels al twee keer ontsnapt. Nu ze eenmaal heeft geproefd van de vrijheid, wil ze overduidelijk meer. Letterlijk. Iedere keer wanneer we haar buiten betrappen zit ze namelijk gras te eten. “Volgens mij hebben we stiekem een pony gekocht”, grapte ik de laatste keer tegen Roy toen Wikkie weer op haar dooie gemakje, zonder onze toestemming, buiten in de tuin aan het grazen was. 

Al kun je het natuurlijk ook zo bekijken: heb ik dan misschien toch mijn unicorn. Met snorharen.

Liefs,
Femke

P.s. Er is geen enkele stem gemener dan de stem in ons eigen hoofd. Ook ik heb een inner mean girl die graag ten tonele verschijnt om haar ongezouten mening te delen over mijn leven. Vanaf oktober geef ik in mijn nieuwsbrief wekelijks tips hoe je tegen haar zegt: sit down and shut up! Denk aan tips hoe om te gaan met belemmerende gedachten en het gevoel ‘nooit genoeg’ te zijn. Herkenbaar? Schrijf jezelf hier in en laten we samen die innerlijke criticus een zetel geven op de achterste rij.

Fotografie: Ellen van Lent18 reacties


  26 september 2017

  Haha prachtig verhaal! Over dr theedoeken heb ik eerlijk gezegd nog nagedacht. Maar eerlijk, de woorden ‘home’ en ‘tea’ staan er inderdaad vaak op. Ik heb me bij deze ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Het het gevoel ‘ nooit genoeg/tevreden’ zijn komt mij heel bekent voor  26 september 2017

  Ahh wa lief dat Wikkie ook cadeautjes heeft gekregen! Ik heb overigens een soort bamboo theedoos bij de xenos vandaan (zonder opdruk! Ik weet niet of ze hem nog hebben, want het is al even geleden, maar ik snap je problem! Haha. Xx  26 september 2017

  Haha, wat een leuk artikel! Ik kan me voorstellen dat theedozen zonder ‘Tea’ of ‘Home’ nog maar nauwelijks te vinden zijn. En zo te horen burgeren jullie al steeds meer in in het kneuterige leven van een eigen huis hebben ;) Stiekem lijkt het me ook wel wat hebben! En wat moet Wikkie blij zijn met een tuin helemaal voor haarzelf (zeker met een stuk gras erbij) ;)  26 september 2017

  Haha herkenbare frustratie! Nog erger zijn decoratiestukken met teksten die erop die totaal niet relevant zijn zoals love of life. Heel leuk allemaal, maar die krijg ik er echt niet in bij mijn vriend haha


  Esther

  26 september 2017

  Haha heerlijk geschreven Femmie, moest hardop lachen! Een pony! :’)


  Merel

  26 september 2017

  Yes! Eindelijk iemand met dezelfde frustratie, hahaha. Ik vind interieur items waar op staat wat het is of waarvoor ook echt verschrikkelijk. Bij thee dozen is er inderdaad geen ontkomen aan. Maar voor mij spannen wijnglazen met de bedrukking ‘wine’ toch echt de kroon, zo lelijk vind ik dat. Alsof je niet ziet dat dat een wijnglas is. (Sorry voor iedereen die zulke glazen heeft en ze heel mooi vind).  26 september 2017

  Haha, heerlijk jij. Ik snap ook niet waarom overal op moet staan waar het voor is. Alsof je een theedoos niet voor wat anders kunt gebruiken ook, dat maak je toch lekker zelf uit?? En Wikkie een pony, haha, lieve poes.  26 september 2017

  Zooo herkenbaar! Heerlijk geschreven. Op onze theedoos (die ik van m’n moeder kreeg) staat inderdaad ook ‘Tea’, maar gelukkig niet in Comic Sans. ;-)  26 september 2017

  Hahaha heerlijk stukje weer! Super herkenbaar ook weer. Liep laatst in de Xenos en ik ontdekte een heel schap met zulke dozen. ‘Tea’ ‘Watches’ ‘Mail’ ‘Jewellery’ haha stel je voor dat je daar je hele huis mee vol zet!  26 september 2017

  Haha zo ontzéttend herkenbaar. Tipje: Dille & Kamille heeft prachtige houten theedozen zonder opschriften à la TEA, home, home is where the heart is of andere onzinnige prietpraat ;-). X  26 september 2017

  Haha dat is echt suuuper irritant! Ik ben niet actief op zoek naar een theedoos zonder TEA op, maar ik kijk er wel altijd naar uit. Kan er namelijk ook een gebruiken. Heb je er dan één gevonden? :)  26 september 2017

  Haha, wat heerlijk herkenbaar geschreven! Hardop lachen, haha!  27 september 2017

  Ik heb inderdaad ook echt een hekel aan die bedrukte spullen, wat mij betreft zijn de ‘home is where the heart is’ spullen de ergste die er zijn..  27 september 2017

  Heerlijk! Kneuterigheid is geweldig, maar wel binnen de grenzen natuurlijk. Ik ben ooit overstag gegaan en heb toch zo’n doosje met TEA gekocht. Toen ik ‘m op mijn koffietafel zette (daar gaat het al mis), dacht ik al: dit ga ik niet lang volhouden. En dus pleurde ik ‘m weg. Dus, groot gelijk. Mijn vriend wilde ooit een kaarshouder kopen met daarin een hartje en de woorden love. Heel schattig en heel lief, maar nee. Dus we hebben ‘m gekocht (omdat ik het zo lief vond), maar heb ‘m bij ons laatste verhuizing stiekem weggegooid.  27 september 2017

  Hahahaha herkenbaar! Ik heb uiteindelijk wel zo’n theedoos, maar dat was omdat ik gewoon écht een doos nodig had voor mijn 25 verschillende theetjes. Een nieuwe staat overigens nog hoog op de lijst, dus mocht je de perfecte theedoos vinden, dan hoor ik het graag! ;)  28 september 2017

  Haha, heerlijk. Zo kon ik er niet over uit dat elke servieskast ter wereld nepbrocante moest zijn. Gelukkig hadden de ouders nog het perfecte kastje in een hoekje staan. Een home-houtsnijwerkje voor Wikkie zou ik toch wat meer specificeren, want waarschijnlijk heeft driekwart van de buren ook zo’n huiselijk tafereel in de vensterbank. Komt ze nog nergens.  28 september 2017

  ‘Home’, ‘Love’, ‘Dream’, ‘Believe’, … en alle soorten zinnetjes gemaakt met voorgaande woorden. Eyeroll in ‘t kwadraat.
  Echt, die fabrikanten moeten dringend wat meer gaan brainstormen over ontwerpen. ;)  28 september 2017

  Haha heerlijk geschreven meid. Ik kan me inderdaad voorstellen dat wanneer je je eigen huisje hebt ALLES geweldig is, zelfs een ovenwand. ;p Nu ik erover nadenk…. Volgens mij heb ik ook nog nooit een theedoos zonder TEA erop gezien. Maar toen ik tijdelijk op mezelf woonde had ik zo’n goedkoop plastic ding waar volgens mij pillen in bewaard moeten worden ;p Dus dat is ook altijd nog een optie haha!