Terrarium voor planten: zo geef je je huis meer kleur met planten
06/09/2017


terrarium voor planten zelf maken diy stappenplan plant stolp interieurinspiratie botanisch
Wat is het een opluchting om door een huis te lopen waar niet iedere vierkante meter een death trap op de loer ligt vanwege alle rondslingerende rommel. En nog leuker is het feit dat we nu eindelijk het huis kunnen gaan aankleden. Bovenaan ons lijstje stond meer groen in huis. E
én van de dingen waarmee we ons huis inmiddels meer kleur hebben weten te geven? Dit zelfgemaakte terrarium voor planten.

Al wandelend door het plaatselijke tuincentrum, laadden Roy en ik (zoals het kersverse huiseigenaren betaamd) ons rammelende winkelkarretje vol met planten. Je weet wel: bij voorkeur met planten waarvan de naam onuitspreekbaar lijkt te zijn. We waren al behoorlijk tevreden met onze buit tot we opeens wel een héél interessante tafel zagen met kleine planten voor een kleine prijs. Een botanisch Madurodam, zo je wilt. We konden ons geluk niet op, want we hadden thuis al een decoratief terrarium staan die we graag wilden vullen met planten. We kochten vijf mini-planten, wat extra potgrond en ons do-it-yourself project kon beginnen.

terrarium voor planten zelf maken diy stappenplan plant stolp interieurinspiratie botanisch
Om te beginnen vulden we de decoratieve glazen bak met een beetje potgrond. We bepaalden van tevoren in welke volgorde we de planten ongeveer neer wilden zetten en zetten ze vervolgens één voor één in de glazen bak. Wanneer we de plant erin hadden gezet, zorgden we dat de wortels goed bedekt waren met potgrond. Zo hebben de wortels de kans om zichzelf goed te nestelen.

terrarium voor planten header

terrarium voor planten 4
We vonden het zelf het allermooiste om de plant met de hoogste sprieten in het midden te zetten en verder een beetje te spelen qua kleuren. Zo hadden we gekozen voor twee planten waarbij een rood accent in de bladeren is terug te vinden (linksvoor en rechtsachter) en deze hebben we expres niet naast elkaar gezet om het optisch één geheel te doen ogen.

terrarium voor planten zelf maken diy stappenplan plant stolp interieurinspiratie botanisch

En, wat vinden jullie? Wij zijn zelf ontzettend blij met dit zelfgemaakte terrarium voor planten. Op dit moment hebben we dit decoratiestuk als centerpiece op onze eettafel neergezet en het geeft meteen meer kleur aan de eethoek. In other news
terrarium voor planten 6

Wikkie is terug! We hadden haar uiteindelijk tóch zondag opgehaald, omdat we haar echt niet meer konden missen. Nee, zelfs Roy niet. Het is heel fijn om haar weer in huis te hebben rondwandelen. Het voelt nu echt als een thuis. Nog leuker: in ons appartement had Wikkie ooit eens een doos onder het bed met een Bossche sjaal hierin toegeëigend als haar slaapplek. Dit vonden we allebei eigenlijk toch wel een beetje ongezellig en daarom hebben we nu een kistje gekocht die we naast ons bed hebben gezet mét haar vertrouwde Bossche sjaal erin. “Zo kunnen jullie elkáár ‘s ochtends aankijken wanneer jullie wakker worden”, was Roy’s beredenering die weet hoeveel waarde ik hecht aan Wikkie’s ochtendkopjes. En ja, na haar eerste nacht stond ze alweer aan mijn zijde van het bed om me wakker te maken. Smelt!

Wat vinden jullie van het terrarium voor planten? En het slaapkistje voor Wikkie?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

 15 reacties


  6 september 2017

  Ahh wat fijn dat Wikkie weer terug is! Ook het terrarium is zo leuk, zo wordt het geen grote kliederboel in huis, haha.


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Ik ben ook zó blij dat ze weer terug is. Meteen een stuk gezelliger. ;-)  6 september 2017

  Ah zo’n terrarium vind ik zo leuk!


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Het staat ook zó gezellig in huis!  6 september 2017

  Super leuk, zo’n terrarium! Mijn tip voor plantjes in huis is de pilea peperomioides (dat tweede deel heb ik moeten googlen, dat ken ik niet uit mijn hoofd hoor), dat is de pannenkoekenplant. Als je slim bent, koop je in het tuincentrum 1 met al veel stekjes bij in de pot. Die kun je thuis dan zo weer in nieuwe potjes zetten en die groeien als kool! En ze zijn zo leuk! Hier heeft de halve familie en schoonfamilie al een stekje van mijn eerste plant,, en inmiddels heb ik thuis nog 7 plantjes staan. Ze zijn super makkelijk te onderhouden en groeien vanzelf. Ik heb zelf namelijk totaal GEEN groene vingers, maar dit gaat erg goed!
  Oh, en fantastisch, die foto van Wikkie. Fijn dat ze weer thuis is!


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Oh, wat een goede tip! Al ben ik ook niet een type dat heel erg goed is in het bijhouden van planten. Onze klimop is ook zeer toe aan een knipbbeurt… Vetplantjes kan ik altijd nog wel aan ;-)  6 september 2017

  Aww een kistje met een Bossche sjaal voor Wikkie, dat is wel echt verschrikkelijk schattig <3


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Echt ook zo grappig dat dít ook echt haar favoriete plekje is. Al meteen vanaf het begin :’)


  Marrit

  6 september 2017

  Wikkie ziet er echt uit als de meest gelukkige kat! Echt super leuk dat jullie nu eindelijk kunnen beginnen met het decoreren van jullie huis! Kan zelf ook echt niet wachten om ooit eens met die fase te mogen starten!
  Heel veel plezier met het inrichten van jullie huis! Geef Wikkie maar een knuffel namens mij <3


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Dit is zo leuk om te horen! Ik hoop ook dat zo dat ze waanzinnig gelukkig is. Enne: Wikkie gaf de instructies je een liefdevol kopje terug te geven. Dus bij dezen ;-)  8 september 2017

  Ziet er erg leuk uit!


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Dank je wel :-)!  8 september 2017

  Fijn om Wikkie weer bij je te hebben! Ik zou echt niet weten wat ik zonder mijn hond moet. Dan voelt mijn huis wel heel leeg, vrees ik. (Misschien ook omdat hij net zo groot en zwaar is als ik. Zo’n gevaarte mis je al snel. :’)) En ik vind je terrarium superleuk!


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Het huis voelde inderdaad zo leeg zonder Wikkie! En dan is het nog wel (in verhouding) een piepkleine kat. Kun je nagaan ;-) En tof om te horen dat je het terrarium ook leuk vindt :-)!  8 september 2017

  Wat een méga leuk idee! Ik denk dat ik dit ook ga doen!